Zalakaros

Szobor Zalakaroson

Zalakaros Zala megye délnyugati részén, Keszthely és Nagykanizsa között fekvő üdülőváros, amely a településen működő termálfürdőnek köszönheti idegenforgalmát. Magyarország egyik legkisebb városát kb. 1700 fő lakja, területe nagyjából 17 km2.

Bővebben...

Zalakaros jelképe

Zalakaros jelképes virága kanna- vagy kánavirágként szerepel a köztudatban, tiszteletére a városban nyaranta Kannavirág-fesztivált rendeznek. De mit is takar pontosan ez az elnevezés?

Bővebben...

Zalakaros gasztronómiája

Zalakaros gasztronómiai specialitása a vaddisznópörkölt dödöllével. A zalai dombvidéket borító hatalmas erdőségek emberemlékezet óta ajándékozzák meg az itt élőket vaddisznó, őz, szarvas és fácánhússal.

Bővebben...

Zalakaros megközelítése

Zalakarost autóval és busszal is könnyű megközelíteni. A város az M7-es autópályától nem messze fekszik, Budapestről pedig közvetlen buszjárat is közlekedik a városba. Az apartman a zalakarosi gyógyfürdőhöz nagyon közel, alig 300 m-re fekszik.

Bővebben...

Zalakaros történelme

1254-es keltezésű Karos első írásos okleveles említése. A Karos név etimológiáját tekintve valószínűleg szláv eredetű: a szerb-horvátban Karusic, a bolgárban Karyuu, a csehben Karus.

Bővebben...

Gyöngyös fejdísz

Zalakaros és térsége sajátos néprajzi egység, egyéni öltözködési kultúrával rendelkezett, mind a női, mind a férfi részről. A helyi népviselet egyik legszebb darabja a Gyöngyös fejdísz.

Bővebben...

Üzenet küldése

E-mail:
Tárgy:
Üzenet:
Adja meg számmal: "kettő"

Hírlevél

Nem szeretne lemaradni kedvezményes akcióinkról?

Vital Apartman - Zalakaros